Disse boller er bare så nemme at lave og så smager de super godt. Det specielle ved de her boller er, at det eneste du skal lave på dagen, er at varme dem i ovnen. Vi bruger dem ofte på hverdagsfødselsdage eller dage, hvor man skal møde bare en lille smule senere. For der er intet så hyggeligt som duften af hjemmebag fra morgenstunden.
Lav dem om aftenen, sæt på køl og 1-2-3, så er der morgenfriske fødselsdagsboller på dagen ♥
Morgenboller til fødselsdag
Når bollerne skal hæve i køleskabet, skal det være i en dyb bradepande, så det fugtige viskestykke ikke maser bollerne:)
Ingredienser
- 25 g. gær
- 2 dl. mælk
- ½ dl. kærnemælk
- 25 g. blødt smør
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
- 175 g. fuldkornshvedemel
- Ca. 175 g. hvedemel
- Sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i mælk og kærnemælk.
- Tilsæt smør, salt, sukker og mel.
- Slå dejen sammen.
- Tag den ud på meldrysset bord, og ælt den igennem med så meget mel, at den stadigvæk er blød og smidig.
- Del dejen i 12-15 lige store dele, der trilles til boller.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
- Dæk bollerne med et fugtigt klæde og stil dem i køleskabet natten over.
- Pensl bollerne med æg og stil dem midt i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bollerne er færdige efter ca. 25 min. (inkl. opvarmning af ovn).
Aftenen før
Om morgenen
Copyright jegelskermad.dk
Skriv et svar