Jeg elsker mad

En madblog med lækre og varierede opskrifter

Navigation
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Arkiv
    • Sæsonoversigt
  • Hent app
  • Tip
    • Tasty Food Photography
    • Fotokursus ved Fru Knips
    • Svampejagt i Aarhus
    • Praktiske køkkentips
  • Om
    • Bag om bloggen
    • Omtale
  • Kontakt
  • In English

Morgenboller til fødselsdag

16. marts 2010 af jegelskermad.dk Skriv kommentar

Morgenboller til fødselsdag

Disse boller er bare så nemme at lave og så smager de super godt. Det specielle ved de her boller er, at det eneste du skal lave på dagen, er at varme dem i ovnen. Vi bruger dem ofte på hverdagsfødselsdage eller dage, hvor man skal møde bare en lille smule senere. For der er intet så hyggeligt som duften af hjemmebag fra morgenstunden.

Lav dem om aftenen, sæt på køl og 1-2-3, så er der morgenfriske fødselsdagsboller på dagen ♥

Print
Morgenboller til fødselsdag

Morgenboller til fødselsdag

Når bollerne skal hæve i køleskabet, skal det være i en dyb bradepande, så det fugtige viskestykke ikke maser bollerne:)

Ingredienser

  • 25 g. gær
  • 2 dl. mælk
  • ½ dl. kærnemælk
  • 25 g. blødt smør
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 175 g. fuldkornshvedemel
  • Ca. 175 g. hvedemel
  • Sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

    Aftenen før
  1. Rør gæren ud i mælk og kærnemælk.
  2. Tilsæt smør, salt, sukker og mel.
  3. Slå dejen sammen.
  4. Tag den ud på meldrysset bord, og ælt den igennem med så meget mel, at den stadigvæk er blød og smidig.
  5. Del dejen i 12-15 lige store dele, der trilles til boller.
  6. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  7. Dæk bollerne med et fugtigt klæde og stil dem i køleskabet natten over.
  8. Om morgenen
  9. Pensl bollerne med æg og stil dem midt i en kold ovn.
  10. Tænd ovnen på 200 grader.
  11. Bollerne er færdige efter ca. 25 min. (inkl. opvarmning af ovn).
3.1
http://jegelskermad.dk/2010/03/morgenboller-til-fdselsdag.html
Copyright jegelskermad.dk

 

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Relaterede opskrifter:

  1. Min mormors boller
  2. Langtidshævede chokoladeboller
  3. Juleboller med valnødder og figen
  4. Kanelboller

Skrevet i: Brød, Morgenmad Tags: Boller, Fødselsdag

« Nemt fiberbrød
Æblechips »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Følg jegelskermad.dk på Facebook Følg jegelskermad.dk på Twitter Følg jegelskermad.dk på Bloglovin Følg jegelskermad.dk på RSS

Søg i opskrifterne

Kategorier

♥ Hent app kvit og frit ♥

jegelskermad logo

Sandwich med kamsteg

Saftig kamsteg

Pæretærte

Blommetærte

Nye kommentarer

  • jegelskermad.dk til Bag om bloggen
  • Birthe Bøgh til Bag om bloggen
  • jegelskermad.dk til Chokoladekage til fødselsdag
  • Pia Jakobsen til Chokoladekage til fødselsdag
  • jegelskermad.dk til Bag om bloggen

Små forårs treats

Inspiration til foråret

Al indhold på denne side © Katrine Knudsen 2009-2017