Jeg elsker mad

En madblog med lækre og varierede opskrifter

Navigation
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Arkiv
    • Sæsonoversigt
  • Hent app
  • Tip
    • Tasty Food Photography
    • Fotokursus ved Fru Knips
    • Svampejagt i Aarhus
    • Praktiske køkkentips
  • Om
    • Bag om bloggen
    • Omtale
  • Kontakt
  • In English

Langtidshævede kerneboller

25. oktober 2010 af jegelskermad.dk 10 kommentarer

Langtidshævede keren bollerDisse langtidshævede kerneboller smager rigtig dejligt og er super nemme at lave.

Print
Langtidshævede kerneboller

Portioner: 10 mellemstore boller

Langtidshævede kerneboller

Ingredienser

  • 15 g. gær
  • ½ liter koldt vand
  • 550 g. hvedemel
  • 2 store tsk. groft salt
  • 25 g. sesamfrø
  • 25 g. hørfrø
  • 25 g. græskarkerner

Fremgangsmåde

  1. Blød gæren ud i det kolde vand.
  2. Tilsæt mel, salt, frø og kerner.
  3. Rør blandingen godt igennem en håndmixer.
  4. Dejen skal være våd og klæbrig.
  5. Fyld dejen i en stor plastikpose (uden at binde knude på posen).
  6. Stil posen i køleskabet til hævning i 12 timer.
  7. Når dejen har langtidshævet i køleskabet tages den ud og ovnen tændes på 275 grader.
  8. Beklæd en bradepande med bagepapir.
  9. Der klippes 3-4 cm. af det ene hjørne på plastikposen.
  10. Igennem hullet klemmes bolledejen ud på bradepanden i bollestørrelser.
  11. Bollerne drysses let med mel og bages 8 min. ved 275 grader.
  12. Herefter skal bollerne bages færdige på 225 grader i 15-20 min. til de er gyldne.

Tip

Man kan også bare hæve dejen i en skål i køleskabet og sætte bollerne på bradepanden med en ske.

3.1
http://jegelskermad.dk/2010/10/langtidshaevede-kerneboller.html
Copyright jegelskermad.dk

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Relaterede opskrifter:

  1. Dejligt sprødt landbrød bagt med øl – vol. #2
  2. Hjemmelavede pitabrød
  3. Gulerodsbrud
  4. Kuverthorn

Skrevet i: Brød Tags: Tilbehør

« Tærte med skinke og bacon
Halloween spøgelser »

Kommentarer

  1. Newyorkerbyheart skriver

    25. oktober 2010 ved 11:56

    Uhm, de ser vel nok lækre ud! 😀

    Mange hilsner
    Birthe

    Svar
  2. jegelskermad.dk skriver

    25. oktober 2010 ved 19:28

    Kære Birthe
    Mange tak skal du have:-D Der er intet bedre en nybagt brød.

    KH Katrine/jegelskermad.dk

    Svar
  3. Anonymous skriver

    28. marts 2011 ved 9:36

    Ser godt ud, ved du om man kan lade dejen stå længere tid i køleskabet?
    Tænker bare på at man så kan have dej til en hel uge, og så bare bage et par boller ad gangen, så de hele tiden er friskbagte dem man får .

    Svar
  4. jegelskermad.dk skriver

    29. marts 2011 ved 9:43

    Kære Anonym

    Jeg ved at min veninde bager friskbagte boller efter denne opskrift indtil der ikke er mere dej.
    Jeg har dog ikke selv nået at afprøve metoden, men det er jo en langtidshævet dej, så hvis du bare holder øje med at dejen ikke ændrer sig/ændrer udseende, så burde du kunne bage morgenvarme boller af opskriften.

    Held og lykke

    KH Katrine/jegelskermad.dk

    Svar
  5. Nam Nam skriver

    15. maj 2011 ved 17:56

    Haps! Dem må jeg altså lige prøve!

    Svar
  6. Anonymous skriver

    16. maj 2011 ved 12:08

    Hvor mange boller bliver der ud af opskriften?

    De ser virkelig lækre ud 🙂

    Svar
  7. jegelskermad.dk skriver

    16. maj 2011 ved 16:50

    Kære Nam Nam
    God fornøjelse med bagningen:-)

    Kære Anonym
    Der bliver mellem 8-12 stk. alt efter hvor store boller du laver. Jeg fik ca. 10 mellemstore boller ud af blandingen.

    KH Katrine/jegelskermad.dk

    Svar
  8. Anonymous skriver

    16. maj 2011 ved 18:37

    Hej Katrine

    Tusind tak for dit svar og fordi du deler denne lækre opskrift med os andre.

    Vil prøvet at bage dem meget snart 🙂

    KH “Anonym” – som elsker at bage

    Svar
  9. Anonymous skriver

    25. oktober 2011 ved 18:14

    Tak for den fantastiske opskrift. Jeg har nu bagt 5 portioner den sidste uge og familien elsker dem. Eksperminterer med forskellige kerner og de bliver super lækre hver gang. Solsikkekerner er også et hit.

    Med venlig hilsen Rasmus L. Ydegaard

    Svar
  10. jegelskermad.dk skriver

    26. oktober 2011 ved 6:28

    Kære Rasmus

    Det glæder mig at du og din familie har glæde af opskriften.

    Tak for tips!

    KH Katrine/jegelskermad.dk

    Svar

Skriv et svar til Nam Nam Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Følg jegelskermad.dk på Facebook Følg jegelskermad.dk på Twitter Følg jegelskermad.dk på Bloglovin Følg jegelskermad.dk på RSS

Søg i opskrifterne

Kategorier

♥ Hent app kvit og frit ♥

jegelskermad logo

Sandwich med kamsteg

Saftig kamsteg

Pæretærte

Blommetærte

Seneste kommentarer

  • jegelskermad.dk til Chokoladekage til fødselsdag
  • Stine til Chokoladekage til fødselsdag
  • Kristina til Chokoladekage til fødselsdag
  • jegelskermad.dk til Chokoladekage til fødselsdag
  • Kristina til Chokoladekage til fødselsdag

Små forårs treats

Inspiration til foråret

Al indhold på denne side © Katrine Knudsen 2009-2017