Disse langtidshævede kerneboller smager rigtig dejligt og er super nemme at lave.
Langtidshævede kerneboller
Ingredienser
- 15 g. gær
- ½ liter koldt vand
- 550 g. hvedemel
- 2 store tsk. groft salt
- 25 g. sesamfrø
- 25 g. hørfrø
- 25 g. græskarkerner
Fremgangsmåde
- Blød gæren ud i det kolde vand.
- Tilsæt mel, salt, frø og kerner.
- Rør blandingen godt igennem en håndmixer.
- Dejen skal være våd og klæbrig.
- Fyld dejen i en stor plastikpose (uden at binde knude på posen).
- Stil posen i køleskabet til hævning i 12 timer.
- Når dejen har langtidshævet i køleskabet tages den ud og ovnen tændes på 275 grader.
- Beklæd en bradepande med bagepapir.
- Der klippes 3-4 cm. af det ene hjørne på plastikposen.
- Igennem hullet klemmes bolledejen ud på bradepanden i bollestørrelser.
- Bollerne drysses let med mel og bages 8 min. ved 275 grader.
- Herefter skal bollerne bages færdige på 225 grader i 15-20 min. til de er gyldne.
Tip
Man kan også bare hæve dejen i en skål i køleskabet og sætte bollerne på bradepanden med en ske.
Copyright jegelskermad.dk
Uhm, de ser vel nok lækre ud! 😀
Mange hilsner
Birthe
Kære Birthe
Mange tak skal du have:-D Der er intet bedre en nybagt brød.
KH Katrine/jegelskermad.dk
Ser godt ud, ved du om man kan lade dejen stå længere tid i køleskabet?
Tænker bare på at man så kan have dej til en hel uge, og så bare bage et par boller ad gangen, så de hele tiden er friskbagte dem man får .
Kære Anonym
Jeg ved at min veninde bager friskbagte boller efter denne opskrift indtil der ikke er mere dej.
Jeg har dog ikke selv nået at afprøve metoden, men det er jo en langtidshævet dej, så hvis du bare holder øje med at dejen ikke ændrer sig/ændrer udseende, så burde du kunne bage morgenvarme boller af opskriften.
Held og lykke
KH Katrine/jegelskermad.dk
Haps! Dem må jeg altså lige prøve!
Hvor mange boller bliver der ud af opskriften?
De ser virkelig lækre ud 🙂
Kære Nam Nam
God fornøjelse med bagningen:-)
Kære Anonym
Der bliver mellem 8-12 stk. alt efter hvor store boller du laver. Jeg fik ca. 10 mellemstore boller ud af blandingen.
KH Katrine/jegelskermad.dk
Hej Katrine
Tusind tak for dit svar og fordi du deler denne lækre opskrift med os andre.
Vil prøvet at bage dem meget snart 🙂
KH “Anonym” – som elsker at bage
Tak for den fantastiske opskrift. Jeg har nu bagt 5 portioner den sidste uge og familien elsker dem. Eksperminterer med forskellige kerner og de bliver super lækre hver gang. Solsikkekerner er også et hit.
Med venlig hilsen Rasmus L. Ydegaard
Kære Rasmus
Det glæder mig at du og din familie har glæde af opskriften.
Tak for tips!
KH Katrine/jegelskermad.dk