Hvis vi alligevel skal have rugbrød (igen), så er det altså nemt at peppe det op, med en lille kartoffeltortilla. Specielt hvis man har lidt kogt kartoffel til overs fra dagen forinden. Skulle man være så heldig, at køleskabet også gemte på en lille bitte stærk chorizo pølse, så var man intet mindre end en lille heldig rad ♥
Kartoffeltotilla med tomatsalsa
Ingredienser
- 400 g. kogte og afkølede kartofler
- 4 æg
- 2 spsk. koldt vand
- Salt
- Friskkværnet peber
- Olie til stegning
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 2 tomater
- 1 rød peberfrugt
- ½ agurk
- 1 lille rødløg
- ½ bundt bredbladet persille
- Ristet rubgrød
- Evt. smør
Kartoffeltortilla
Tomatsalsa
Tilbehør
Fremgangsmåde
- Skræl og kog kartoflerne.
- Lad kartoflerne køle af.
- Skær de kogte kartofler i små tern.
- Pisk æg, vand, salt og peber sammen i en skål.
- Vend kartoflerne i æggemassen.
- Opvarm en pande med lidt olie.
- Hæld æggemasse på og lad den stege ved middeltemperatur indtil æggemassen er fast.
- Kom evt. et grydelåg over panden (så går det hurtigere).
- Vend forsigtigt tortillaen ud på en tallerken og hæld lidt mere olie på panden.
- Læg nu tortillaen tilbage på panden med den modsatte side nedad.
- Steg tortillaen færdig på denne side.
- Rør olivenolie og hvidvinseddike sammen.
- Skær tomater, peberfrugt og agurk i små tern.
- Pil rødløget og hak det fint.
- Vend de hakkede grøntsager rundt i dressingen sammen med skyllet og hakket persille.
- Smag til med salt.
- Server tortillaen med tomatsalsa og ristet rugbrød.
Copyright jegelskermad.dk
Skriv et svar