Sesamkartofler

Sesamkartofler

Dejlige sesamkartofler, som passer til det meste. Nogle gange løber jeg sur i hasselback kartofler, kartoffelskiver eller bagte kartofler. Så er det rart med en varierende udgave af den ellers lidt kedelige kartoffel. Svigermor skærer nogle gange bagekartofler over på midten og smører den overskårne side med olie og drysser med salt og bager i ovn. Så er du ikke lige til sesamkartofler, kan det være du vil synes om den anderledes udgave af bagekartoflen ♥

Sesamkartofler

Sesamkartofler

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler
  • 6 spsk. olivenolie
  • 6 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 min.
  2. Stik i dem med en gaffel for at se, om de er møre.
  3. Lad dem køle lidt af, og skær dem i ca. 2 cm. store tern.
  4. Varm olien op i en dyb pande.
  5. Hæld sesamfrø på panden.
  6. Når frøene begynder at "poppe", tilsættes kartoflerne.
  7. Vend dem hele tiden forsigtigt, så de ikke bliver mast.
  8. Steg dem i ca. 5 min. og tilsæt salt og citron.
  9. Steg videre i mindst 10-15 min., til kartoflerne er lysebrune.
  10. Servér varme som tilbehør til hovedretten.
http://jegelskermad.dk/2012/03/sesamkartofler.html

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Notify me by email when my comments gets approved.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>