Påskelagkage

Påskelagkage

Påskelagkage

Påskelagkage

Påskelagkage

Påskelagkagen er simpelthen super lækker og meget dekorativ. Den tager lidt tid at lave, men er det hele værd. Jeg snød og købte færdiglavede kakaobunde, derfor er der flere lag på billederne, end opskriften foreskriver. Uh hvem der bare kunne tætte tænderne i endnu et stykke påskelagkage. God Påske ♥

Jeg fandt opskriften her

Påskelagkage

Påskelagkage

Ingredienser

    Chokoladekage
  • 230 g. smør, stuetemperatur
  • 325 g. sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 3 æg, stuetemperatur
  • 450 g. hvedemel
  • 150 g. kakao
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 dl. kærnemælk
  • 50 g. mørk chokolade
  • 8 paranødder
  • 10 g. smør til formen
  • Pynt
  • 680 g. Wilton fondant med chokoladesmag, klar til brug (www.specialkoebmanden.dk, 59 kr.)
  • 3 pakker små chokoladeæg
  • Orangegrene
  • Majsstivelse til udrulning
  • Orangesmørcreme
  • 500 g. smør, stuetemperatur
  • 500 g. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 økoappelsin, riv skallen fint og pres juicen

Fremgangsmåde

    Dag 1
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i skål.
  3. Tilsæt æg og pisk sammen.
  4. Sigt hvedemel, kakao, natron og bagepulver sammen i en skål i en anden skål.
  5. Rør skiftevis kakaomelet og kærnemælk i æggeblandingen lidt ad gangen.
  6. Hak chokolade og nødder fint og bland det i dejen.
  7. Smør en springform (dia. 20 cm.) med smør.
  8. Hæld dejen i og bag kagen i ovnen i 1 time og 10 min.
  9. Tag kagen ud og lad den køle helt af, inden den pakkes i en plastikpose og står til dagen derpå.
  10. Dag 2
  11. Pisk smørret til smørcremen sammen med flormelis og vaniljesukker tilsat lidt ad gangen.
  12. Smørret skal piskes i 10 min. for at få den rette faste konsistens.
  13. Smag smørcremen til med revet appelsinskal og appelsinsaft.
  14. Skær kagen i 3 dele/bunde på tværs.
  15. Smør et lag smørcreme imellem hver bund.
  16. Læg kagen sammen og fordel resten af smørcremen over hele kagen.
  17. Brug evt. en palet, så den bliver helt jævn.
  18. Kagen skal være helt dækket.
  19. Rul fondanten ud i en cirkel (35-40 cm). evt. på et drys majsstivelse, så den ikke hænger fast i underlaget.
  20. Beklæd forsigtigt kagen med fondanten.
  21. Pynt kagen med påskeæg og orangestænger.
  22. Stil kagen på køl indtil servering.
http://jegelskermad.dk/2012/04/paskelagkage.html

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>