Hvis du godt kan lide grove og smagfulde knækbrød, så er denne opskrift lige noget for dig. Uhm og så lige lidt ost og peberfrugt på toppen. Mums ♥
Grove og sprøde knækbrød
Ingredienser
- 1 dl. havregryn
- 1 ½ dl. sesamfrø
- ½ dl. birkes
- 1 dl. hørfrø
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 dl. græskarkerner
- 3 ½ dl. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. salt
- 2 dl. vand
- 1 dl. rapsolie
- Evt. 1 tsk. rørsukker
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne blandes sammen og dejen trækker i 15 min.
- Varm ovnen op på 200 grader.
- Del dejen i to og rul hver del ud mellem 2 stykker bagepapir (en klump dej skal dække en hel bradepande)
- Bages i 13-15 min. (i vores ovn er 15 min. slet ikke nok, så der skal knækbrødene bages meget længere. De er færdige når de er lysebrune i kanten og ser dejligt sprøde ud)
- Kom brødet ud på bordpladen og skær dem ud i knækbrødstørrelse (ca. 10x7 cm.)
- Lad dem køle af på en rist.
Tip
Brug evt. en pizzaskærer til at skære knækbrødene ud Knækbrødene skæres allerbedst ud, inden knækbrødene bages.
Opbevares i en kagedåse, så knækbrødene holder sig sprøde.
Copyright jegelskermad.dk
Skriv et svar