Jeg elsker mad

En madblog med lækre og varierede opskrifter

Navigation
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Arkiv
    • Sæsonoversigt
  • Hent app
  • Tip
    • Tasty Food Photography
    • Fotokursus ved Fru Knips
    • Svampejagt i Aarhus
    • Praktiske køkkentips
  • Om
    • Bag om bloggen
    • Omtale
  • Kontakt
  • In English

Græskarboller

19. oktober 2014 af jegelskermad.dk Skriv kommentar

Græskarboller

Disse græskarboller passer perfekt til græskarsuppe eller madpakke. De er luftige og svampede og minder meget om mine gulerodsbrud.

Jeg kunne også godt se dem passe perfekt ind til eftermiddagshygge med varm kakao (og masser af flødeskum) til.
De er lige så gode kolde, som når de lige er kommet ud af ovnen.

Print
Græskarboller

Portioner: 12 stk.

Græskarboller

Du kan komme nogle af græskarkernerne direkte i dejen og komme resten på som pynt. Jeg har ikke kommet kerner i denne udgave, da den mindste ikke bryder sig om kerner i boller.

Ingredienser

  • Ca. 40 g. økologiske græskarkerner
  • 250 g. hokkaidogræskar
  • 25 g. gær
  • 3 dl. lunkent vand
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. salt
  • 75 g. fuldkornshvedemel
  • 150 g. sigtet speltmel
  • 375 g hvedemel
  • Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de popper lige som popcorn.
  2. Afkøl kernerne.
  3. Skræl og udkern græskarret og riv græskarkødet på den grove side af et rivejern.
  4. Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning, salt, fuldkornshvedemelet og speltmelet.
  5. Kom græskarkødet i og ælt dejen sammen med hvedemelet.
  6. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  7. Form dejen til 12 boller og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i 30 min.
  8. Pensl med sammenpisket æg, drys med græskarkernerne.
  9. Bag bollerne ved 200° i 25 min.
3.1
http://jegelskermad.dk/2014/10/graeskarboller.html
Copyright jegelskermad.dk

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Relaterede opskrifter:

  1. Min mormors boller
  2. Ristede græskarkerner – 3 varianter
  3. Juleboller med valnødder og figen
  4. Morgenboller til fødselsdag

Skrevet i: Brød Tags: Boller, Græskar, Halloween

« Hybenmarmelade med æble og vanilje
Chokolade ballade »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Følg jegelskermad.dk på Facebook Følg jegelskermad.dk på Twitter Følg jegelskermad.dk på Bloglovin Følg jegelskermad.dk på RSS

Søg i opskrifterne

Kategorier

♥ Hent app kvit og frit ♥

jegelskermad logo

Sandwich med kamsteg

Saftig kamsteg

Pæretærte

Blommetærte

Nye kommentarer

  • jegelskermad.dk til Bag om bloggen
  • Birthe Bøgh til Bag om bloggen
  • jegelskermad.dk til Chokoladekage til fødselsdag
  • Pia Jakobsen til Chokoladekage til fødselsdag
  • jegelskermad.dk til Bag om bloggen

Små forårs treats

Inspiration til foråret

Al indhold på denne side © Katrine Knudsen 2009-2017