Disse græskarboller passer perfekt til græskarsuppe eller madpakke. De er luftige og svampede og minder meget om mine gulerodsbrud.
Jeg kunne også godt se dem passe perfekt ind til eftermiddagshygge med varm kakao (og masser af flødeskum) til.
De er lige så gode kolde, som når de lige er kommet ud af ovnen.
Græskarboller
Du kan komme nogle af græskarkernerne direkte i dejen og komme resten på som pynt. Jeg har ikke kommet kerner i denne udgave, da den mindste ikke bryder sig om kerner i boller.
Ingredienser
- Ca. 40 g. økologiske græskarkerner
- 250 g. hokkaidogræskar
- 25 g. gær
- 3 dl. lunkent vand
- 1 spsk. akaciehonning
- 1 spsk. salt
- 75 g. fuldkornshvedemel
- 150 g. sigtet speltmel
- 375 g hvedemel
- Æg til pensling
Fremgangsmåde
- Rist græskarkernerne på en tør pande, til de popper lige som popcorn.
- Afkøl kernerne.
- Skræl og udkern græskarret og riv græskarkødet på den grove side af et rivejern.
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning, salt, fuldkornshvedemelet og speltmelet.
- Kom græskarkødet i og ælt dejen sammen med hvedemelet.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
- Form dejen til 12 boller og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i 30 min.
- Pensl med sammenpisket æg, drys med græskarkernerne.
- Bag bollerne ved 200° i 25 min.
Copyright jegelskermad.dk
Skriv et svar