Halloween nærmer sig og vi har sæson for græskar. Jeg har hygget mig med at pynte min græskarssuppe med lidt gak og løjer. Og helt ærligt, det er da blevet meget godt, ikke?
Hvis du serverer suppe i portionsanretninger, kan du tegne lidt spindelvæv på hver portion, du kan også bare lave et stort direkte ned i suppebeholderen.
Du kommer egentlig bare lidt cremefraiche i en pose, hvor du klipper et lille bitte hul i det ene hjørne og så forsøger du at tegne lidt cirkler (uden at spilde alt for meget ved siden af).
Tag en strikkepind eller grillspyd og træk streger ud fra midten.
Helt vildt nemt og dekorativt!
Græskarsuppe
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar (ca. 800 g)
- 2 porrer
- 3-4 mellemstore kartofler
- 3-4 store gulerødder
- Lidt olivenolie
- 1 spsk. spidskommen
- 1 knsp. chili
- Grøntsagsbouillon
- Ca. 1,5 l vand
- 1 tsk. fint salt
- ¼ tsk. peber
- Ristede græskarkerner
- Cremefraiche
- Få dråber olivenolie
Tilbehør
Fremgangsmåde
- Skær skrællen af græskaret, skær i både og fjern græskarkernerne med en ske.
- Rens porrerne.
- Skræl gulerødder og kartofler.
- Skær grøntsagerne i mindre stykker.
- Kom lidt olie i en gryde, og sauter grøntsagerne heri.
- Tilføj spidskommen og chili.
- Opløs grøntsagsbouillonen i kogende vand, og hæld det over grøntsagerne.
- Kog grøntsagerne møre, det tager ca. 15 min.
- Blend grøntsagerne direkte i gryden med en stavblender.
- Smag til med salt og peber.
- Imens suppen simrer: Rist græskarkerner på en tør pande.
- Server suppen med creme fraiche (edderkoppemønster), græskarkerner, og et par skiver friskbagt brød.
- Dryp evt. med et par dråber olie og drys med peber.
Tilbehør
Servering
Copyright jegelskermad.dk
Simpelthen så smukt og fint og helt klart en ide jeg vil huske når jeg serverer græskarsuppe omkring Halloween.
Du har i det hele taget en super fin, smuk og hyggelig blog som jeg glæder mig meget til at følge fremover. I sær ser jeg frem til at se mange flere af dine madfotos og måske ovenikøbet opleve dig blive endnu dygtigere end du allerede er. Jeg læste med stor intresse om dit fotokursus hos fru Knips. Dér havde jeg også reserveret en plads i det tidlige forår, men jeg mistede detsværre min far og kom aldrig af sted. Spændene at høre om dagen og om alt det du lærte.
Hej Marina
Tusind tak for din besked. Ej det er altså noget så pudsigt. Fandt faktisk din blog i går og anbefalede den til min veninde:-) Din er nemlig rigtig rigtig fin og smuk 🙂
Det gør mig ondt med din far 🙁
Hvis du får muligheden igen, kan jeg klart anbefale Fru Knips kursus. Det er helt uformelt men samtidig er man ikke i tvivl om, at Pia er en smadder dygtig fotograf 🙂
God søndag:-)
Øj hvor blev jeg glad for det. Jeg bliver altid så glad og beæret når der er nogen der anbefaler Badut til andre og når det så ovenikøbet er en dygtig blogger som dig bliver jeg jo endnu mere stolt.
Badut er sådan lidt inde i en forandringsperiode i øjeblikket. Jeg var oprindeligt sådan en familieblogger med masser af kreative ideer til børn. Nu er børnene ved at blive store og har ikke lyst til at fylde på min blog. Jeg har imidlertid lyst til fortsat at blogge og derfor skifter bloggen lige så langsomt fokus i en lidt mere voksen retning, men dog sådan at jeg stadigt af og til har lidt børne krea. Alle mine udenlandske læsere falder fra, men så kommer der måske nogle nye danske istedet?
Hej Marina
Men det er altså sådan en fin blog du har 🙂 Så den SKAL anbefales 🙂 (Til andre læsere, læs mere her http://badut.typepad.com/)
Tak. Jeg lærer fortsat og synes der er så mange spændende ting, jeg endnu ikke har styr på. Men jeg finder min egen ’stemme’ lige så stille og roligt og kan godt lide udviklingen.
Kunne ikke finde dig på Facebook?
Katrine (og god dag)