Jeg elsker mad

En madblog med lækre og varierede opskrifter

Navigation
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Arkiv
    • Sæsonoversigt
  • Hent app
  • Tip
    • Tasty Food Photography
    • Fotokursus ved Fru Knips
    • Svampejagt i Aarhus
    • Praktiske køkkentips
  • Om
    • Bag om bloggen
    • Omtale
  • Kontakt
  • In English

Græskarsuppe | mønster af spindelvæv

12. oktober 2014 af jegelskermad.dk 4 kommentarer

Græskarsuppe

Efterår og tid til store edderkoppespind

Halloween nærmer sig og vi har sæson for græskar. Jeg har hygget mig med at pynte min græskarssuppe med lidt gak og løjer. Og helt ærligt, det er da blevet meget godt, ikke?

Hvis du serverer suppe i portionsanretninger, kan du tegne lidt spindelvæv på hver portion, du kan også bare lave et stort direkte ned i suppebeholderen.
Du kommer egentlig bare lidt cremefraiche i en pose, hvor du klipper et lille bitte hul i det ene hjørne og så forsøger du at tegne lidt cirkler (uden at spilde alt for meget ved siden af).
Tag en strikkepind eller grillspyd og træk streger ud fra midten.
Helt vildt nemt og dekorativt!

Print
Græskarsuppe

Portioner: 4 personer

Græskarsuppe

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar (ca. 800 g)
  • 2 porrer
  • 3-4 mellemstore kartofler
  • 3-4 store gulerødder
  • Lidt olivenolie
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 knsp. chili
  • Grøntsagsbouillon
  • Ca. 1,5 l vand
  • 1 tsk. fint salt
  • ¼ tsk. peber
  • Tilbehør
  • Ristede græskarkerner
  • Cremefraiche
  • Få dråber olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skær skrællen af græskaret, skær i både og fjern græskarkernerne med en ske.
  2. Rens porrerne.
  3. Skræl gulerødder og kartofler.
  4. Skær grøntsagerne i mindre stykker.
  5. Kom lidt olie i en gryde, og sauter grøntsagerne heri.
  6. Tilføj spidskommen og chili.
  7. Opløs grøntsagsbouillonen i kogende vand, og hæld det over grøntsagerne.
  8. Kog grøntsagerne møre, det tager ca. 15 min.
  9. Blend grøntsagerne direkte i gryden med en stavblender.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Tilbehør
  12. Imens suppen simrer: Rist græskarkerner på en tør pande.
  13. Servering
  14. Server suppen med creme fraiche (edderkoppemønster), græskarkerner, og et par skiver friskbagt brød.
  15. Dryp evt. med et par dråber olie og drys med peber.
3.1
http://jegelskermad.dk/2014/10/graeskarsuppe.html
Copyright jegelskermad.dk

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Relaterede opskrifter:

  1. Ristede græskarkerner – 3 varianter
  2. Blomkålssuppe
  3. Rødbedesuppe med peberrod og bacon
  4. Græskarmuffins | Krydrede og lækre

Skrevet i: Hovedret Tags: Efterår, Græskar, Halloween, Suppe

« Wraps med kylling og hjemmelavet karrydressing
Ristede græskarkerner – 3 varianter »

Kommentarer

  1. Marina skriver

    12. oktober 2014 ved 13:22

    Simpelthen så smukt og fint og helt klart en ide jeg vil huske når jeg serverer græskarsuppe omkring Halloween.

    Du har i det hele taget en super fin, smuk og hyggelig blog som jeg glæder mig meget til at følge fremover. I sær ser jeg frem til at se mange flere af dine madfotos og måske ovenikøbet opleve dig blive endnu dygtigere end du allerede er. Jeg læste med stor intresse om dit fotokursus hos fru Knips. Dér havde jeg også reserveret en plads i det tidlige forår, men jeg mistede detsværre min far og kom aldrig af sted. Spændene at høre om dagen og om alt det du lærte.

    Svar
    • jegelskermad.dk skriver

      12. oktober 2014 ved 13:39

      Hej Marina

      Tusind tak for din besked. Ej det er altså noget så pudsigt. Fandt faktisk din blog i går og anbefalede den til min veninde:-) Din er nemlig rigtig rigtig fin og smuk 🙂

      Det gør mig ondt med din far 🙁
      Hvis du får muligheden igen, kan jeg klart anbefale Fru Knips kursus. Det er helt uformelt men samtidig er man ikke i tvivl om, at Pia er en smadder dygtig fotograf 🙂

      God søndag:-)

      Svar
      • Marina skriver

        15. oktober 2014 ved 10:18

        Øj hvor blev jeg glad for det. Jeg bliver altid så glad og beæret når der er nogen der anbefaler Badut til andre og når det så ovenikøbet er en dygtig blogger som dig bliver jeg jo endnu mere stolt.

        Badut er sådan lidt inde i en forandringsperiode i øjeblikket. Jeg var oprindeligt sådan en familieblogger med masser af kreative ideer til børn. Nu er børnene ved at blive store og har ikke lyst til at fylde på min blog. Jeg har imidlertid lyst til fortsat at blogge og derfor skifter bloggen lige så langsomt fokus i en lidt mere voksen retning, men dog sådan at jeg stadigt af og til har lidt børne krea. Alle mine udenlandske læsere falder fra, men så kommer der måske nogle nye danske istedet?

        Svar
        • jegelskermad.dk skriver

          15. oktober 2014 ved 11:43

          Hej Marina
          Men det er altså sådan en fin blog du har 🙂 Så den SKAL anbefales 🙂 (Til andre læsere, læs mere her http://badut.typepad.com/)
          Tak. Jeg lærer fortsat og synes der er så mange spændende ting, jeg endnu ikke har styr på. Men jeg finder min egen ’stemme’ lige så stille og roligt og kan godt lide udviklingen.

          Kunne ikke finde dig på Facebook?

          Katrine (og god dag)

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Følg jegelskermad.dk på Facebook Følg jegelskermad.dk på Twitter Følg jegelskermad.dk på Bloglovin Følg jegelskermad.dk på RSS

Søg i opskrifterne

Kategorier

♥ Hent app kvit og frit ♥

jegelskermad logo

Sandwich med kamsteg

Saftig kamsteg

Pæretærte

Blommetærte

Nye kommentarer

  • jegelskermad.dk til Bag om bloggen
  • Birthe Bøgh til Bag om bloggen
  • jegelskermad.dk til Chokoladekage til fødselsdag
  • Pia Jakobsen til Chokoladekage til fødselsdag
  • jegelskermad.dk til Bag om bloggen

Små forårs treats

Inspiration til foråret

Al indhold på denne side © Katrine Knudsen 2009-2017