Jeg elsker mad

En madblog med lækre og varierede opskrifter

Navigation
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Arkiv
    • Sæsonoversigt
  • Hent app
  • Tip
    • Tasty Food Photography
    • Fotokursus ved Fru Knips
    • Svampejagt i Aarhus
    • Praktiske køkkentips
  • Om
    • Bag om bloggen
    • Omtale
  • Kontakt
  • In English

Hybenmarmelade med æble og vanilje

18. oktober 2014 af jegelskermad.dk Skriv kommentar

Hybenmarmelade med æble og vanilje

Nå men i min forgæves jagt på havtorn, faldt jeg over en busk rigtig fine hyben, som endnu ikke var helt træt af dage. Busken stod smukt ud mod Moesgaard Strand og nikkede ud mod bølgerne.

Men da jeg ikke havde overvejet en opskrift på forhånd, og egentlig tog dem med hjem lidt i trods, fik jeg ikke helt nok med.
Jeg kompenserede med et par æbler, og tænk sig; man skulle ligefrem tro, at det var meningen fra starten af. Manner marmeladen smagte godt. Den er både sød, syrlig og lidt crunchy. Mums.

Hvis du ikke kan lide at der er frugtstykker i din marmelade, så kan du sagtens blende den med en stavblender.

Ps. jeg er også næsten sikker på, at hyben smager bedre end havtorn. Basta. Bum!

Print
Hybenmarmelade med æble og vanilje

Portioner: Et medium glas

Hybenmarmelade med æble og vanilje

Ingredienser

  • 200-300 g rensede hyben
  • 1-2 æbler, renset for æblehus og skræl
  • ½ dl vand
  • ½ flækket vaniljestang
  • 150 g sukker
  • Saft af ½ øko-citron

Fremgangsmåde

  1. Halvér hyben og fjern kernerne med en lille skarp kniv eller ske.
  2. Skyl hybenfrugterne godt.
  3. Fjern æblehus og skræl fra æblerne.
  4. Skær æblerne i små tern.
  5. Kog dine hyben og æbler møre i vand.
  6. Flæk vaniljestangen på tværs og skrab kornene ud.
  7. Bland/smuldr vaniljekornene ud i sukkeret.
  8. Tilsæt vanilje, sukker og citron og kog marmeladen igennem.
  9. Marmeladen skal virke lidt karamelliseret, inden den er helt færdig.
  10. Smag evt. til med citron.
  11. Kom hybenmarmeladen på et skoldet og rent glas.

Tip

Vil gøre sig smukt i selskab med disse små syndige amerikanske pandekager eller mine all time favorite dessert pandekager

3.1
http://jegelskermad.dk/2014/10/hybenmarmelade-med-aeble-og-vanilje.html
Copyright jegelskermad.dk

Hyben er i sæson fra juni til august, men du kan altså være heldig og finde nogle fine hyben helt ind i efteråret (oktober).

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Relaterede opskrifter:

  1. Æbletærte med marcipan
  2. Blommemarmelade
  3. Rå æblekage med flødeskum og makroner
  4. Alliancesyltetøj

Skrevet i: Morgenmad, Tilbehør Tags: Æble, Hyben, Marmelade, Morgenmad

« Græskarmuffins | Krydrede og lækre
Græskarboller »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Følg jegelskermad.dk på Facebook Følg jegelskermad.dk på Twitter Følg jegelskermad.dk på Bloglovin Følg jegelskermad.dk på RSS

Søg i opskrifterne

Kategorier

♥ Hent app kvit og frit ♥

jegelskermad logo

Sandwich med kamsteg

Saftig kamsteg

Pæretærte

Blommetærte

Nye kommentarer

  • jegelskermad.dk til Bag om bloggen
  • Birthe Bøgh til Bag om bloggen
  • jegelskermad.dk til Chokoladekage til fødselsdag
  • Pia Jakobsen til Chokoladekage til fødselsdag
  • jegelskermad.dk til Bag om bloggen

Små forårs treats

Inspiration til foråret

Al indhold på denne side © Katrine Knudsen 2009-2017