Nå men i min forgæves jagt på havtorn, faldt jeg over en busk rigtig fine hyben, som endnu ikke var helt træt af dage. Busken stod smukt ud mod Moesgaard Strand og nikkede ud mod bølgerne.
Men da jeg ikke havde overvejet en opskrift på forhånd, og egentlig tog dem med hjem lidt i trods, fik jeg ikke helt nok med.
Jeg kompenserede med et par æbler, og tænk sig; man skulle ligefrem tro, at det var meningen fra starten af. Manner marmeladen smagte godt. Den er både sød, syrlig og lidt crunchy. Mums.
Hvis du ikke kan lide at der er frugtstykker i din marmelade, så kan du sagtens blende den med en stavblender.
Ps. jeg er også næsten sikker på, at hyben smager bedre end havtorn. Basta. Bum!
Ingredienser
- 200-300 g rensede hyben
- 1-2 æbler, renset for æblehus og skræl
- ½ dl vand
- ½ flækket vaniljestang
- 150 g sukker
- Saft af ½ øko-citron
Fremgangsmåde
- Halvér hyben og fjern kernerne med en lille skarp kniv eller ske.
- Skyl hybenfrugterne godt.
- Fjern æblehus og skræl fra æblerne.
- Skær æblerne i små tern.
- Kog dine hyben og æbler møre i vand.
- Flæk vaniljestangen på tværs og skrab kornene ud.
- Bland/smuldr vaniljekornene ud i sukkeret.
- Tilsæt vanilje, sukker og citron og kog marmeladen igennem.
- Marmeladen skal virke lidt karamelliseret, inden den er helt færdig.
- Smag evt. til med citron.
- Kom hybenmarmeladen på et skoldet og rent glas.
Tip
Vil gøre sig smukt i selskab med disse små syndige amerikanske pandekager eller mine all time favorite dessert pandekager
Hyben er i sæson fra juni til august, men du kan altså være heldig og finde nogle fine hyben helt ind i efteråret (oktober).
Skriv et svar