Jeg ELSKER tzatziki. Det er første gang jeg laver tzatziki med skyr (neutral smag), men det bliver bestemt ikke sidste gang. Nu er det slut med at presse A38 igennem et slattent kaffefilter og spilde ud over det hele. Uhh denne portion blev vidunderlig cremet og mild i smagen. 1-2-3 så var der ikke tzatziki tilbage!
Den er forresten også god sammen med et par gulerodsstave eller små ristede rugbrødsstænger (skær rugbrødsskiver ud i små stave/stænger, som du rister i ovnen på 200 grader i ca. 20 min).
Velbekomme!
Mængderne er lidt på slump. Tzatzikien skal være cremet og tyk og hænge godt sammen.
Vurder selv om du elsker smagen af hvidløg (3 fed) eller om du er mere mådeholden (1 fed).
Ingredienser
- 1 agurk
- 1 tsk. groft salt
- 1-3 fed hvidløg
- Skyr (et par dl.)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Riv agurken på et rivejern.
- Kom agurkestrimlerne i en skål og drys med salt.
- Lad trække en lille halv time.
- Skyl agurkestrimlerne i en si, så saltet bliver skyllet af.
- Pres væden ud af agurken.
- Pil hvidløg og pres hvidløg.
- Kom agurk og hvidløg i sammen med skyren.
- Smag til med salt og peber.
Skriv et svar